Lauantaina Ojakkalassa oli pari tuntia agilitya Juha Oreniuksen ohjauksessa. Mikoon ei taas tahtonut saada kontaktia, joten hyvällä ja luottavaisella mielellä en kentälle mennyt. Aluksi oli rataan tutustuminen ja oli muuten vaikea rata. Tuntui vähän hassulta harjoitella rataa, vaikka tiesi ettei me Mikon kanssa mennä kuin pari estettä. Miko piti kentän laidalla ihan kauheaa meteliä, sattui ihan korviin. Meitä ennen oli ihana vesikoiratyttö, jonka perään Miko vikisi ja kun tyttö vielä pissasi kentälle niin vaikea arvata mikä oli kentän paras paikka... Teimme ensin kontaktiharjoituksia kun Mikon nenä oli vaan maassa. Kaksi ekaa estettä suoritettiin pariin kertaan (pääsi valssaamaan) kunnes Miko päätti vähän tuulettaa. Miko juoksi kauheaa vauhtia edestakaisin kentällä, hyppäsi pari estettä ja juoksi putken läpi. Eikä se todellakaan antanut ottaa itseään kiinni. Juha totesi, että vauhtia pojalta löytyy, se vain pitäisi saada kanavoitua oikeaan paikkaan. Juha otti Tainan ja Leevin opastukseen ja minä lähdin kävelemään metsätietä, jonne Miko seurasi. Juha ehdotti, että teen Mikon kanssa vähän tokoa ja voimme vielä lopuksi ottaa uudestaan. Kun palasin metsästä, harjoittelimme kentän reunalla pöytää ja A-estettä, jota oli hieman madallettu. A meni oikein mukavasti ja alastulon kontaktit oli hyviä. Juha pyysi meidät vielä lopuksi kentälle, vaikka olisin mieluummin jättänyt agit siihen. Sanoin vielä Juhalle, etten tiedä uskaltaako poikaa päästää irti, mutta hänen kehotuksesta päästin ja niin lähti Miko taas omille teilleen... Juhalta sain joitain vinkkejä, mitä pojan kanssa kannattaa tehdä. Eilen oli koko päivän tosi huono fiilis ja paha mieli. Täytyy perua meidän osallistuminen agilityn alkeiskurssille. Kun ei tuo poika ole hallinnassani, niin turha sinne lähteä muita ja itseä kiusaamaan.

Tänään kävimme lentokentän metsissä lenkillä ja olisin samalla halunnut tehdä Mikolle verijäljen. Mutta ei onnistunut jäljen teko kun ei ollut verta. En eilen ehtinyt käydä meidän lähikaupassa, joten piti mennä Valintataloon, joka oli myöhempään auki. Kyllä oli ankeaa tehdä siellä ostoksia kun normaalisti käyn Citymarketissa tai Prismassa, eihän siellä ollut mitään! Viikonlopun ostokset maksoi alle 8 euroa Olisin ostanut tänään verta, mutta eihän kaupat ollutkaan auki äitienpäivän vuoksi. Täytyy käydä keskiviikkona tekemässä jälki metsään muutaman kilometrin päähän ja käydä ajamassa se torstaiaamuna.

Lentokentällä saimme olla keskenämme pienessä tihkusateessa. Kutsuin Mikoa välillä luokse eikä mitään ongelmaa ollut. Pistin Mikon myös kiertämään puita ja kiven sekä hyppäämään oksien yli. Kyllä omassa rauhassa onnistuu... Olisikin kiva päästä harjoittelemaan agia Mikon kanssa kahdestaan.

Ennen metsään lähtöä Mikon päästä löytyi punkki. Se oli varmaan vasta aamulla tarttunut matkaan, kun se ei ollut ehtinyt imeä juurikaan verta. Vasta ensi sunnuntain näyttelyn jälkeen pistän aineet niskaan.


Kovakouraista kepin käsittelyä