Tänään oli kauan odotettua ohjattua agilitya Hyvinkäällä. Kokoonnuimme ensin ulos, josta alkubriiffauksen jälkeen menimme halliin. Aloitimme esittäytymisellä, jonka jälkeen oli teoriaa. Paikalla oli Oorbellen-pennut Leevi, Johnny ja Julia, Luppakorva-pennut Onni ja Pimu, Mikon kanssa samankokoinen Miki (Muskettikoiran W-pentueesta), Huugo, Riki (Callitris Irick Gatrina) ja Nuka (Tuulikaislan Zapphire Prisca). Lisäksi sivussa oli Nukan "isosisko" Nella (Estaika's Nida Nedelia) ja ulkona seuraan liittyi Luna (Alppimajan Tuike) ja Terra (Estaika's Kuunsäde).

Teoriaosuuden jälkeen otimme koiriin kontaktia ja leikimme niiden kanssa. Aluksi Mikon piti kovasti haistella ja vetää toisia koiria kohti, mutta aika hyvin sain siihen kontaktin. Ehkä broileri kelpasi hyvin, kun Miko ei taaskaan aamulla syönyt mitään. Teimme mm. paikallaoloharjoituksia istuen ja maassa. Jo esteitä kokeilleet menivät Katin ohjaukseen harjoittelemaan irtautumista. Harjoitukset tehtiin putkella, johon yhdistettiin myös hyppy. Jäin suosiolla Mikon kanssa viimeiseksi, sillä putki on Mikolle hengailu- ja pissailupaikka. Teimme ensin irtautumisharjoituksia niin, että lähetin Mikon namikupille. Se meni ihan ok, kun juttu oli tuttu kosketusalustaharjoituksista. Sitten otettiin putki  mukaan, vain vähän lyhyempänä kuin muilla. Kati piti Mikoa ja minä menin kutsumaan sitä putken toiseen päähän. Miko juoksi oikein reippaasti putken läpi. Kokeilimme sitten niin, että Kati piti varmuuden vuoksi Mikon hihnasta kiinni kun lähetin Mikon putkeen ja juoksin toiseen päähän. Tämä siis siksi, ettei Miko kiertäisi putkea. Ja taas sujui oikein hyvin. Meillä ei ole koskaan mennyt putki noin hyvin ja Kati vähän ihmettelikin, että miten niin ei osata Ihmettelin minäkin, mutta kai Miko putken joten kuten osaa kun haluaa. Täytyy siis harjoitella namikipolle lähettämistä runsaasti.
 

Kontaktille pääsyä odotellessa Miko vaikutti jo aika väsyneeltä. Vaikka putki oli ainoa mitä harjoittelimme, niin koko tilanne on varmaan ollut stressaava ja ehkä aamuruuasta saamatta jääneet energiat vaikutti myös. Pääsimme kontaktille hieman ennen klo 12 kun aika loppui. Kontaktiharjoittelussa oli puomista irrotettu osa, joka oli pöytää vasten. Toinen ohjaaja Kristiina huomasi heti, että Miko on ihan väsy. Harjoittelusta ei siksi enää tullut mitään, mutta kerran Miko kiipesi pöydälle. Saimme hyviä vinkkejä myös puomin harjoitteluun. Meidän myös pitäisi jatkossa olla harjoituksissa ensimmäisten joukossa Mikon väsymisen vuoksi. Onneksi ensi lauantaina meillä on agivuoro varattuna, joten pääsee heti testaamaan hyviä oppeja.

Tunnin päätteeksi osa jäi tekemään pienen lenkin ja koirat pääsi leikkimään vapaana. Miko sai ilmeisesti jonkun hampaista oikeaan korvaan, sillä Mikon poskelle ilmestyi verta, jota oli myös korvassa. Mikolta lähti myös pieni tuppo karvaa korvasta ja sinne jäi paljas alue. Putsasin korvan kotona, mutta en löytänyt haavaa. Korvassa kyllä tuntuu vähän kovempi, koholla oleva kohta. Täytyy vielä myöhemmin tutkia uudestaan.

Kiitos vielä Katille, Kristiinalle ja Annelle!

Tässä vielä jotain kuvia, tulee pitkä lista kun en jaksanut ladata niitä Kuvaboxiin
 



Julia, Onni, Riki, Leevi ja Terra


Leevi ja Onni tutustuvat Terraan


Riki, Miko, Luna ja Onni


Riki, Luna ja Onni


Julia


Miko, Leevi, Luna ja Onni


Luna


Onni kuiskailee Mikolle


Edessä Miko (joka piti kovaa ääntä..), Onni ja Leevi. Takana Riki ja Huugo


Riki, Huugo ja Leevi jonossa


Huugo ja Leevi


Onni, Huugo, Leevi ja Miko


Edessä Huugo ja Terra. Takana Luna, Onni ja Miko


Luna, Huugo ja haukkuva Miko. Takana Riki ja Onni