Tänään agilityssa oli vuorossa pitkä rata, jossa riitti pyörittelyä, joten se oli myös aluksi hieman hankala muistaa. Sivussa oli omatoimipiste, jossa sai harjoitella putkeen ja A:lle ohjaamista kun putken molemmat päät olivat A:n vieressä.

Aloitimme omatoimipisteeltä. Harjoittelimme putkeen ohjaamista, sillä kontaktiesteet, erityisesti A, on Mikon lemppareita. Yritin hypyn jälkeen ja ilman hyppyä, mutta Miko ei vaan mennyt putkeen. Se meni joko suoraan A:lle tai sitten pysähtyi putken suulle ja yritti sitten siitä hypätä A:lle. Kun vihdoin sain Mikon menemään putkeen, ja palkka tuli, niin johan alkoi sujua. Mutta vain putken vasempaan päähän, oikea piti harjoitella erikseen. Tein harjoituksen myöhemmin uudestaan, jolloin lähdimme ylemmältä hypyltä, sitten A, alempi hyppy takaakiertona ja putki. Ja onnistui!

Radan menimme kahdessa osassa, esteet 1-13 ja 15-20, sillä keinun halusin jättää välistä. Muuten ensimmäisellä kerralla meni ihan hyvin, mutta välistäveto hypyn 6 jälkeen ei onnistunut ja Miko hyppäsi seuraavan hypyn väärältä puolelta. Valssata piti hyppyjen 5, 7 ja 8 jälkeen. Kepit jouduttiin myös ottamaan kerran uudestaan, kun Miko jätti yhden keppivälin välistä. (muoks. 7.11.2011 Eihän eka kerta ihan niin hyvin mennytkään kun vielä hypyn 10 jälkeen Miko pari kertaa meni puomille, kontakteista kun tykkää. Mun ohjauksessahan ei mitään vikaa ollut ) Loppuosa meni muuten hyvin, mutta hyppy 18 väärältä puolelta. Kun tein haltuunoton ennen sitä, niin onnistui. Koko radan jälkeen hinkkasimme pyöritysosuutta, sillä tein valssit liian myöhään ja siksi Mikon hypyt meni pitkiksi. Tällä kertaa jopa muistin palkata, vaikka itse mokailin, joten Mikolla pysyi into ihan kivasti.

Toisella kierroksella alkupätkä meni hyvin kepeille asti. Lähdin kääntymään ennen kuin Miko oli päässyt loppuun asti, joten se jätti viimeisen keppivälin tekemättä. Uusintakerralla ohjasin sitten loppuun asti. Hypyn 13 jälkeen heitin Mikolle vinkulelun kun ensin olin sitä kerran vinguttanut. Sitten meinasikin käydä ikävästi. Miko lähti pallon perään ja omatoimipisteeltä lähti isovillakoira pallolle. Kumpikaan ei koskenut palloon, mutta haukkua tuli puolin ja toisin. Onneksi villakoira oli tyttö eikä tappeluksi mennyt, mutta Miko kyllä irvisteli sille. En sitten tiedä puolustiko se omaa palloaan vai johtuiko irvistely säikähdyksestä, mutta veikkaan jälkimmäistä. Villakoira oli jo aikaisemmin "hyökännyt" paikalle kun toinen koira vingutteli lelua. Täytyy siis muistaa jatkossa katsoa, ettei villakoira ole samaan aikaan irti kun on meidän vuoro, koska vinkupallolla aina palkkaan. Pistin pallon taskuun ja jatkoimme radan loppuun. Vähän Mikossa oli huomattavissa kuumumista kun se puhisi esteitä suorittaessaan. Kai sillä lähti adrenaliini virtaamaan.

Oli mukavat treenit, koska Miko pysyi innostuneena enkä itsekään kovasti sähläillyt. Koitan taas viikolla päästä joku päivä Kivikkoon hyppytekniikka- ja keinuharjoituksiin.

Punnitsin Mikon kotiin tultuamme ja vaaka näytti 14,5kg. 100g enemmän kuin viikko sitten. Onneksi ei ole paino laskenut, sillä ainakaan ruokinnan perusteella niin ei olisikaan pitänyt käydä.