Tänään oli viimeinen kerta Suomen Kooikerhondjeyhdistyksen pentuagilitya. Paikalla oli 11 kooikeria: Miko, Leevi, Onni, Johnny, Julia, Pimu, Ella, Huugo, Riki, Miki ja Jolinda. Tänään oli mahdollisuus mittaukseen ja Mikon korkeudeksi mitattiin 45cm. Nyt pitäisi harjoitella seisomista takajalat pitkällä ja etujalat vähän kyykyssä, että virallisessa mittauksessa korkeus olisi vähän alakanttiin. Tuskinpa kuitenkaan kaikki 2cm noin katoa En usko, että Mikosta saa mediä tekemälläkään.

Tänään oli hyvä agipäivä. Mikoon sai kontaktia ja sen sai innostumaan. Tehtiin alussa omatoimisesti parit hypyt, jotka menivät hyvin. Kontaktiharjoittelut Krissen kanssa meni ok. Toinen puomin palanen oli maksipöytää vasten. Koitin saada Mikon hyppäämään pöydälle. Vähän poika epäröi kun pöytä oli niin korkea, mutta sain sen pari kertaa hyppäämään. Näyttelykoulutuksessa saadusta agilityesitteestä katsoin pöydän korkeuden, joka on 60cm. Maksien hyppyesteet on 55-65cm. Jos pöydälle hyppääminen oli hankalaa, niin mites sitten sitäkin korkeampi hyppyeste...

Sannan pisteessä harjoiteltiin keppejä, jotka menivät hyvin kun lopetin turhan hosumisen ja käsillä huitomisen. Sannan kanssa harjoiteltiin myös pari kertaa pussia. Katin opastuksella harjoittelimme suoraa putkea.

Kannatti ottaa patukka mukaan, sillä se toimii hyvänä innostajana ja fiiliksen kohottajana. Lopuksi Miko pääsi leikkimään Huugon, Onnin ja Leevin kanssa. Aluksi Mikolla ja Huugolla oli kaikki ok, mutta jostain syystä Mikon piti alkaa haukkua Huugolle. Huugo oli vähän hämillään kun toinen vaan räksytti sille. Yleensä Miko haukkuu noin koiralle, joka ei leiki sen kanssa. Oliko nyt kyse siitä vai joutuiko Huugo silmätikuksi kun ei ole yhtä tuttu kuin Onni ja Leevi?

Tainan ja Leevin kanssa pysähdyttiin vielä samalle metsätielle kuin maanantaina. Pojat jaksoivat vielä juosta ja painia sekä taistella kepeistä. Erityisesti metsässä juokseminen oli kivaa.

Oli tosi kivat agit ja kiva kun yhdistys tämmöisen järjesti! Ajattelin, että tästä alkaa meillä määrittelemättömän pituinen tauko agilitysta, mutta kesäkuussa alkaisi Vekoran alkeisagility... Ehkä ilmoitan Mikon mukaan. Eikä sinne välttämättä pääse. Taukoa tulee kuitenkin 1,5kk.


Riki ja Pimu


Miki ja Johnny


Onni ja Ella


Onni katselee, kun Miko ja Huugo haastavat toisiaan leikkiin


Leevi korvat pystyssä!


Huugo on joutunut Onnin, Mikon ja Leevin ahdistelemaksi


Miko kaatuu!

Metsäpainit