Mulle tuli edellisestä kirjoituksesta vähän huono omatunto, joten sunnuntai-iltana treenailin Mikon kanssa kotona. Kokeilin taas harjoitella lelupalkan käyttöä kun ei mulla oo oikein hajua miten lelulla pitäisi palkata. Leluna oli Mikon kaikkein paras vinkulelu. Harjoiteltiin perusasentoa, eteen lähetystä ja namipalkalla noutokapulan pitoa. Kai jotain muutakin, mutta ei nyt tule mieleen. Eteen lähetyksessä on kaksi palkkaa, koska lähetän Mikon namikipolle ja heti sen jälkeen heitän sille lelun. Hyvin Miko lähtee kupille, mutta varmaan matkan lyhyydestä johtuen ravaa. Varmaan namin voisi jättää pois kupista ja palkata vain lelulla? Miko alkoi käydä ihan kuumana ja se jo vähän haittasi keskittymistä ja sai äänitehosteita aikaan. Sain pojan haluamaan lelua niin paljon, että jos vähän lelua vingutin, niin Miko ei pystynyt odottamaan lelun heittämistä. Se hyppi mua vasten ja yritti kaikin tavoin saada lelun. Siitä seurauksena mulla oli kädet ja vatsa ihan punaisena Mikon kynsistä. Iltalenkillä päästin Mikon vapaaksi läheiselle niitylle ja kyllä poika niin iloitsi kun pääsi vetämään tuhatta ja sataa. Pitää ottaa tuosta tapa.

Tiistai on viikon pahin päivä ja tietenkin se on aina meillä treenipäivä (on ollut tokoa, arkitokoa ja nyt agilitya). Toisille maanantai on viikon ikävin päivä, mutta mua ainakin tiistaisin väsyttää ihan kamalasti. Kun bussimatkan on pilkkinyt, niin sitä vaan ajattelee, että onko ihan pakko lähteä mihinkään. Treeneihin kyllä lähtee silti mielellään.

Agilityssa treenailtiin tänään irtoamista eri variaatioin hyppy-hyppy-putki-hyppy -sarjalla, renkaan ja hypyn yhdistelmää, keppejä sekä A:ta. Lämmittelyn jälkeen aloitin Mikon kanssa ensin yhdelle hypylle lähettämistä, joka meni ihan hyvin. Lyhyen putken yhdistäminen hyppyyn meni ensimmäisellä kerralla hyvin, toisella Miko nosti koipea, kolmas meni ok ja neljännellä nosti taas koipea. Putki menee ihan hyvin jos saan Mikoa tarpeeksi innostettua ja vauhtia. Muuten nousee koipi.

Tauon jälkeen harjoittelimme rengasta, joka oli maksikorkeudella. En saanut Mikoa hyppäämään renkaan läpi samalla puolella kädellä ohjaamalla, edes vauhdista (ensin hyppy ja sitten renkaalle), heittämällä lelun renkaan läpi tai kutsumalla sitä toisella puolella. Rengas käännettiin mini/medikorkeuteen ja heti onnistui. Teimme muutaman toiston hyppy-rengas -sarjaa, joka meni oikein hyvin.

Seuraavalla vuorolla teimme aluksi pari hyppy-rengas toistoa ja sitten menimme putken ja hyppyjen suoralle, jossa aloitimme yhdellä hypyllä. Sitten piti liittää putki mukaan ja hetken pohtimisen jälkeen kouluttajamme oli sitä mieltä, että mennään koko hyppy-hyppy-putki-hyppy -suora. Teimme tuota joku kolme toistoa ja kaikki meni hyvin. Vauhtia oli sen verran, ettei Mikolla ollut aikaa pysähtyä putkeen.

Teimme pari kertaa ihan ok keppejä ja lopuksi A:ta. Aloitin lelun kanssa, mutta Miko ei innostunut siitä enää yhtään eikä edes vauhdissa lähtenyt kiipeämään. Vaihdoin lelun namiin ja heti Miko juoksi A:n päälle, mutta sillä alkoi kai jalat liikaa liukua kun palasikin takaisin maahan. Teimme vielä pari hyvin onnistunutta toistoa.

Tunnin yksi puheenaiheista oli Miko ja sen kouluttaminen ja innostaminen. Se on ihan selkeää, että Miko ottaa varsinkin tuolla hallissa paljon häiriötä muista koirista. Tällä kerralla kun bordercollie oli taas mukana, niin Miko oli paljon vaikeampi saada innostumaan lelusta kuin viimeksi. Kouluttajan mielestä Miko tykkää suorittaa esteitä ja sille työkoirana se on varmasti mukavaa puuhaa, mutta muusta se ei oikein innostu. Eli ennen esteelle lähtöä mikään ei tahdo kiinnostaa, mutta sitten itse suoritus on ok. Kouluttajaa myös mietitytti voisiko Mikolla olla jotain kipuja ja kyseli onko lonkkia kuvattu. Sitäkin mietittiin, josko hormonitoiminta olisi nyt niin vilkasta, että se häiritsee. Ensi kerralla otan vinkulelun mukaan ja silloin meillä pitäisi olla kaninkarvalelukin. Jotain oikein hyviä namejakin pitäisi ottaa, saisi vain Miko olla vähän ahneempi. Tuossa pojassa kyllä riittää haastetta..