Eilen kävimme AgiMestassa treenailemassa. Rakensimme taas mölliradan halliin, joka näytti tältä. Tällä kertaa maltoin tehdä rataa osissa, mutta kerran teimme sen kokonaan. Kaksi ensimmäistä hyppyä muutin parin kerran jälkeen suoraan linjaan puomin kanssa, sillä tuo kulma tuntui liian vaikealta. Teimme siis ensin esteitä 1-3. Ajattelin puomin onnistuvan kun maanantaina meni alun jälkeen ok. Mutta ei. Miko pysähtyi ihan joka kerta puomin alkuun, etujalat puomilla ja takajalat maassa. Nameilla sitä ei tällä kertaa tarvinnut houkutella, mutta kovasti sai kannustaa poikaa. Itse turhaudun niin helposti, ettei sekään auta asiaa. Seuraavaksi teimme esteitä 4-6. Miko pysähtyi A:lle samoin kun puomille, mutta uusi yritys auttoi. Esteillä 7-10 hallin pylväät vähän haittasivat ja pystyin ohjaamaan vain esteiden oikealta puolelta. Pussin ja pituuden Mikon aluksi ohitti, mutta kun teimme molempia kerran yksinään, niin alkoi sujua. Jokusen kerran teimme myös esteitä 7-14.

Treeneistä ei jäänyt kovin hyvä mieli. Maanantaina tuntui siltä, että kesällä ehkä voidaan jo osallistua möllikisoihin, mutta eilen taas tuntui siltä, ettei agility vaan ole meidän laji. Radanpätkät, joita teimme, meni kyllä ok eli Miko meni ne esteet mitä pitikin, mutta jotenkin vaisua oli. Miko oli alusta asti kovin hengästyneen oloinen. En tiedä oliko sillä kuuma vai onko sillä vain huono kunto. Voi myös olla, että kaksi kertaa agia viikossa on liikaa. Tuntui turhauttavalta yrittää innostaa ja kannustaa kun ei sillä tuntunut olevan mitään vaikutusta. Markus sai Mikoon vähän enemmän intoa. Tämän jälkeen odotukset koetuntien osalta ei ole kovin suuret.

Puolentoista viikon päästä olisi ensimmäinen mejäkoe, johon olemme ilmoittautuneet. Se on iltakoe, joka on arkena. Varmaan ensi viikon aikana selviää pääsemmekö mukaan. Sitä ennen pitäisi käydä harjoittelemassa, mutta kun en tiedä minne jälkeä voisi vetää. Ehkä johonkin lähimetsään voisi tehdä ihan lyhyen jäljen. En ole vielä tehnyt mitään saamilleni sorkille, joten täytyy kaatona käyttää jotain muuta. Täytyykin kysellä miten sorkkia pitäisi ensin käsitellä. Samalla viikolla muuten Miko täyttää 2 vuotta, miten se voikin olla jo noin pian!

Pääsiäisen suunnitelmiin kuuluu äidin luona syöminen tänään, kooikertapaaminen huomenna, agikisat Purinalla sunnuntaina (Mikon kanssa katsojana) ja mätsäri sekä kooikerkoulu maanantaina. Ajattelin maanantaina ehtiä käydä ensin mätsärissä, josta lähtisimme suoraan Espooseen kooikerkouluun. Saattaa olla, että kooikerkoulu jää välistä, sillä mukana on narttu, jolla on juuri juoksut alkanut. En tiedä miten Miko reagoi juoksujen alkupäiviin, joten en vielä tiedä mennäänkö vai ei. Mätsärissä odottaisin tuttuja kooikereita olevan kolme, samat joita ollaan jo mätsäreissä nähty. Mikon Rodi-veli oli muuten viime viikonloppuna mätsärissä BIS-1!


Miko katselee ikkunasta