Mikon nelosrokote oli enää viikon voimassa, joten kävimme tänään uusimassa sen. Tällä kertaa meitä ennen oli vain yksi koira, joka oli jo eläinlääkärin huoneessa. Aluksi Miko punnittiin ja vaaka näytti 15,3kg. Siitä panta ja hihna pois eli Miko painaa edelleen sen n. 15kg. Vuosi sitten eläinlääkäri veikkasi, ettei Miko nyt tule yhtä innokkaasti rokotukselle. Huoneeseen Miko meni oikein mielellään ja pöytä oli ok, mutta ei tosiaan mennyt samalla tavalla rokotuksen anto kuin pikku-Mikolle Pikku-Miko söi eläinlääkärin antamat nappulat niin innolla ettei edes huomannut pistoa. Isoa-Mikoa nappulat lakkasi kiinnostamasta kun eläinlääkäri otti kaulanahasta kiinni. Mikoa piti pitää paikallaan kun se yritti perääntyä ja käänsi koko ajan päätään kuin sanoen "mitä sä siellä teet". Ennen ei vieraan ihmisen koskettelut haitannut, mutta nyt haittasi. Miko sai kaksi pistoa, molemmille puolille niskaa. Luulin, että Miko saa nyt vain nelosrokotteen (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo ja parainfluenssa eli kennelyskä) niin kuin viimeksikin, mutta rabies annettiin samalla. Ilmeisesti suositus, ettei rokotuksia anneta samaan aikaa koskee vain ensimmäisiä rokotuksia.

Eläinlääkäri kyseli myös miten Miko on voinut. Kerroin, että kesästä lähtien Miko on purrut takatassujaan välillä ja jalkovälin nuoleminen on välillä kovin ahkeraa. Mietittiin millaisia muutoksia Mikon ruokavaliossa on ollut ja viime syksyn naudanlihansopimattomuusepäilyistä oli puhetta. Eläinlääkäri epäili, että Miko saattaa saada nautaa jostain pieniä määriä kuten vaikka puruluista tai nakeista. Puruluut on meillä siannahkaa ja ostamissani nakeissa ei mielestäni ole ollut nautaa. Mutta sika-nautajauhelihaa käytin yhteen Mikon soseista. Kun huomasin oireet (saatoin yölläkin herätä Mikon nuolemiseen), heitin siitä jauhelihasta tehdyt soseet pois. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että Mikon ruuassa/herkuissa on vähän jotain mikä sille ei sovi, sillä oireet ovat vähäiset. Jos Miko olisi allerginen jollekin aineelle, josta sen ruoka pääasiassa koostuu, niin oireet olisivat pahemmat ja ne huomaisi mm. korvissa. Hän kertoi myös tänä aamuna aamu-tv:ssä olleesta jutusta, jossa kerrottiin naudanlihasta. Niillä lehmillä on parempi liha, jotka saavat vapaasti valita laitumella mitä syövät ja se liha sopii paremmin esim. koiralle. Lehmillä, jotka syövät sen mitä ihmiset antavat, on lihassa jotkut rasvat tms. jotenkin huonot. En ihan muista miten se meni, mutta "vapaan" lehmän liha on parempaa

Rokotusten jälkeen eläinlääkäri yritti tarkistaa Mikon sirua, mutta sitä ei löytynyt sitten millään. Ell yritti ja yritti ja yritti, mutta aina lukija näytti ettei mitään löytynyt. Miko ei tykännyt yhtään, mutta kyllä se paikallaan pysyi kun vähän piti kiinni. Ell sitten luovutti kun hän kuitenkin oli sen löytänyt kesäkuussa ja sanoin, että se tarkistettiin toissa viikonloppuna mejä-kokeessa. Eli kyllä se siru siellä on. Tai oli.

Rokotukset on voimassa 3 vuotta eli seuraavan kerran mennään rokotuksiin vasta kun Miko on reilu 4 vuotta! Ja siihen on vielä piiiiiiitkä aika

Miko esittelee pilkkujaan perjantaina pesun jälkeen (eipä ollut pesusta paljon hyötyä kun Miko Heinolassa makasi pöllyävällä hiekalla...)

Lauantaina Miko varasti teipin, jolla paikkasin läppärin johtoa


Vasemmalla Roope (Maricosan's Quaestus Orion) ja oikealla Heinolassa valioitunut Black Amiikos Zientje Zalia.